Krádeže, loupeže, nehody, přestuky, vraždy, znásilnění. Aktuální krimi zpravodajství

www.zlin.krimidoma.cz

Aktuální krimi zprávy z města Zlín



Zpráva vložena: 08.07.2009, 18:01 hod.

Počet nehod na Zlínsku klesl

Zlín: Krajské město má nejméně smrtelných úrazů při dopravních nehodách.

Zlín je jediné město v kraji, kde v prvním pololetí roku 2009 utrpěl smrtelné zranění při dopravní nehodě pouze jeden člověk. Celkem na silnicích Zlínského kraje zemřelo šestnáct lidí, což je o dva méně než ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Statisticky v okrese Zlín za prvních šest měsíců roku 2009 evidujeme 171 nehodu. „Statistika je nesrovnatelně nižší než vloni, protože se snížil počet nehod, ke kterým policisté musejí vyjíždět. Povinnost přivolat Policii ČR k dopravní nehodě nastává, pokud je škoda vyšší nad sto tisíc korun, nebo někdo utrpí zranění. Statisticky je tedy nehod méně asi o osmdesát procent, ve skutečnosti asi o čtvrtinu,“ uvedl vedoucí územního odboru vnější služby ve Zlíně plukovník Václav Karkoška. „Nejdůležitější je to, že výrazně ubylo smrtelných a těžkých zranění. Vloni na Zlínsku za první půlrok zemřelo pět lidí, letos smrtelná zranění utrpěl jeden člověk. Těžce zraněno bylo třicet devět osob, letos dvacet šest,“ popsal vývoj nehodovosti velitel Karkoška.

Ve statistikách se také velmi pozitivně odrazili akce policistů na přechodech pro chodce. Zatímco v roce 2008 se stalo sto sedm nehod s chodci, letos jich byla polovina. Patnáct nehod přitom zavinili sami chodci. U vybraných přechodů hlídky stávají ve frekventovaných časech dvě hodiny denně.

Zlínští dopravní policisté budou i nadále pořádat celou řadu dopravních kontrol. Zastavujeme především řidiče, kteří se dopustili přestupku – jízda na červenou, nepoužití bezpečnostního pásu, telefonování za jízdy a v ranních a večerních hodinách namátkově kontrolujeme řidiče na alkohol. Počet nehod od vlivem alkoholu se snížil o více než čtyřicet procent, z loňských 257 na letošních 146.

Sdílet

Komerční sdělení: Půjčky a úvěry ve Vašem městě - KamProPůjčku.cz

zdroj: Policie ČR - www.policie.cz
autor: Policie ČR


Krimi zprávy Zprávy Krimi zprávy - TV Prima Video Fotogalerie dorpavních nehod Foto Policejní pátrání Pátrání


Krimi zprávy na Primě


Fotogalerie nehod
Náhodné foto (další foto zde)
Policejní pátrání
Policie pátrá po těchto osobách
Náhodný výběr (více zde)
Doporučujeme


Nejčtěnější dnes
Nejčtěnější za týden


Zprávy z okolí:   Přerov  Uherské Hradiště  Vsetín  

Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: info@krimidoma.cz
TOPlist